PKN
Protestantse gemeente te Ouwsterhaule - Scharsterbrug
 
zondagsschool zondagsschool

Over de zondagsschool

In Ouwsterhaule is een zondagsschool. Daar zijn we erg blij mee. De kinderen komen op zondagochtend bij elkaar en laten soms bij feestdagen (zoals het kerstfeest en op Pasen) ook in de kerkdienst zien wat ze kunnen! Als je mee wilt doen: kom erbij!

(Kerst 2015)een deel van de jongste groep in De Hichte, 2015
 

Samen met ca. 25 kinderen van het Trijegeaster Honk luisteren we één uurtje in de twee weken naar een Bijbelverhaal, doen een spelletje, knutselen en sparen voor een goed doel.
In de loop van het jaar hebben we een leuk uitje met elkaar.
Alle kinderen van groep 1 t/m 8 zijn welkom,
We zijn weer begonnen!
Gezellig als je ook komt!
Groetjes,
Elina Drost, Hanneke Vriend, Piety Heida

Agenda (zie ook de algemene agenda in het hoofdmenu)

Zit je op de basisschool?
Dan ben je op zondagochtend, ongeveer 1 keer in de twee weken om 9.30u welkom in De Hichte.
De zondagsschool duurt ongeveer een uur.
Dit seizoen werken we weer met 3 groepen. Met als leiding voor de onderbouw juf Elina en voor de bovenbouw juf Hanneke en  juf Piety.
We luisteren naar een Bijbelverhaal, zingen en tekenen of knutselen.
Kijk voor de preciese data in de agenda of hieronder.

De kinderen worden na afloop van de zondagsschool in de hal van de Tjukemarzaal gebracht.
 
In verband met de voorbereidingen stellen we het op prijs wanneer je niet kunt komen dat we een berichtje krijgen:
dat kan op één van de onderstaande telefoonnummers;
 
Elina: 06-51667488
Hanneke: 06-41725106
Piety: 06-46771973


Data zondagsschool:
1 oktober startzondag 'kerkproeverij' 9.30u Kerk van Scharsterbrug
8 oktober: de eerste zondagsschool om 09.30u in De Hichte Ouwsterhaule
Op 8 oktober zijn we gestart met de actie “rugtasjes” voor vluchtelingen en asielzoekers in Nederland.
Een asielzoekerskind in Nederland leeft in moeilijke omstandigheden. Stichting Gave en De Samaritaan organiseren daarom voor hen de rugtasactie. Scholen, kerken of particulieren bestellen rugtasjes en vullen die met speelgoed en schrijfwaren. Vlak voor de kerstvakantie worden de rugtasjes op verschillende azc’s in Nederland uitgedeeld.
 
Veel asielzoekerskinderen zijn niet blij in de vakantie. Ze vervelen zich in het azc. De angst voor de oorlog is vervangen door onzekerheid voor de toekomst. Om hen op te vrolijken ontvangen kinderen vlak voor de kerstvakantie op circa 20 azc’s in Nederland een rugtasje met speelgoed en schrijfwaren. Gave en De Samaritaan organiseren deze rugtasactie.
De organisatie:Gave is een interkerkelijke organisatie die zich richt op vluchtelingen en asielzoekers in Nederland.
De Samaritaan is bekend van de Actie4Kids schoenendoosactie waarbij schoenendozen met speelgoed worden ingezameld voor kinderen in arme landen. Wat Gave en De Samaritaan bindt is dat God houdt van alle kinderen, ongeacht waar ze wonen of vandaan komen. Deze liefde willen we doorgeven.
 
Op zondag 22 oktober willen we graag alle tasjes verzamelen en in de kerk laten zien. .
Als je niet op de zondagsschool zit en toch mee wilt doen, kun je informatie vragen aan Hanneke, Piety of Elina, de leiding van de zondagsschool. Er zijn een paar extra tasjes besteld!
 
De eerstvolgende data van de zondagsschool zijn:
 
Zondag 22 oktober
Zondag 5 november 
Zondag 19 november 
Zondag 3 december
Zondag 17 december

 
We hopen op een fijn seizoen waar we elkaar kunnen inspireren en kennis laten maken met oude bekende en nieuwe verhalen uit de bijbel
 
Hartelijke groet en tot ziens bij de zondagsschool!
Juf Hanneke,  juf Piety en juf Elina.

 
Onderbouw groep 1 – 4 in de grote zaal, o.l.v. (juf) Elina
Middenbouw groep 5 – 6 in Tjukemarzaal o.l.v. (juf) Hanneke of (juf) Piety
Bovenbouw groep 7 – 8 achterste deel grote zaal o.l.v.  (juf) Piety
  
 
 

Wat we hebben nog meer gedaan?

2016-2017
We zijn het seizoen begonnen met de Actie Schoenmaatjes: het was een groot succes! Er zijn 34 versierde, gevulde dozen opgehaald. En twee verhuisdozen vol met bruikbare materialen die naar Edukans gaan om weer herverdeeld te worden.
 
De kinderen hebben de dozen meegenomen naar de gezinsdienst van 6 november in Scharsterbrug. Het thema van deze dienst was  ‘sint Maarten’. Een kind was de verteller en twee kinderen speelden sint Maarten en de zwever.

Tijdens de dienst mochten ze de dozen naar voren brengen. Zo hebben we net als sint Maarten een stukje van onze overvloed kunnen delen met minderbedeelden.
 
De zondagen die volgden hebben we geluisterd naar het verhaal van Jozef uit Genesis. Jozef in de put, verkocht als slaaf en naar Egypte geleid. Daar is hij onderkoning geworden, omdat hij door God de dromen van farao kon uitleggen. Uiteindelijk zijn de broers en vader Jacob naar Egypte gekomen om zich daar te vestigen. Prachtige verhalen die tot de verbeelding spreken en laten zien hoe God het leven van mensen leidt.

Omdat we met drie groepen draaien en drie leiding over houden zouden we het fijn vinden als iemand ons team komt versterken. Als je zin en tijd hebt om dit mooie werk te doen, meld je bij een van ons.


-----------------------------------------------------
2015-2016

En dan was er natuurlijk traditiegetrouw nog het zondagsschool uitje !!
Dit jaar was dat op 3 juni. Direct na schooltijd verzamelden we bij de familie Vriend in de tuin van de pastorie.
 
Van daaruit ging de jongste groep gaat naar Bakkeveen naar SAM’s pannenkoekerij met doolhofspeeltuin.
 
Na een zelfbelegde pannenkoek te hebben opgegeten, gingen we weer naar huis.

De oudste groep ging te kanovaren in Kalenberg.

Na een frietje aan het water (met gratis mugjes...) gingen we weer naar huis toe.

Zondagsschoolleiding Elina, Piety en Siska: heel hartelijk bedankt voor het afgelopen seizoen! En de ouders Trijnie, Jelly, Tea en Arnold bedankt voor de begeleiding bij dit leuke uitje! 


We hebben de afgelopen weken op de zondagsschool gesproken over de liefde van God voor ons en de liefde van ons voor elkaar, dat heeft alles met elkaar te maken. Die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

God bewijst door dik en dun dat Hij van jou houdt, zelfs als jij Hem wel eens vergeet of tegen Hem in gaat. Je bent Zijn vriend. Hij vraagt nu of jij ook van Hem wilt houden. En om andere mensen lief te hebben.

Met de oudste groep kinderen hebben we een lucifersdoosje beplakt en de tekst; Gods liefde is aanstekelijk, erop geschreven. Zo mogen we Zijn liefde doorgeven aan onze medemens. Als we dat doen , werkt dat aanstekelijk.

We hebben het met de kinderen ook gehad over de tien geboden. Lang geleden heeft God aan Mozes op een berg 10 belangrijke zinnen gegeven. Deze zinnen heten de 10 geboden, er staat in wat God van ons wil. Als iedereen precies zou doen wat in deze 10 zinnen staat dan was er vrede op aarde. Hieronder staan de zinnen opgeschreven, lees ze maar eens na!

De 10 goede zinnen van God
Je bent een kind van God, hou het meest van Hem. God houdt ook heel veel van jou, en wil je Vader zijn. Probeer te doen wat Hij van je vraagt.

Er zijn veel leuke dingen in ons leven: Bijvoorbeeld vakanties, t.v. computers, muziek, sport. Ook moeten we naar school, en grote mensen moeten naar het werk. Als we er maar aan denken dat God op de eerste plaats komt. Niks mag God in de weg staan.

Wanneer je de naam van God gebruikt, dan mag dat niet zomaar, of als vloek. Gebruik de naam van God met eerbied.

We hebben het altijd zo druk overal mee.1 dag in de week doen we het rustig aan, de zondag. We maken van de zondag een fijne dag, waarin we leuke dingen doen, en ook naar de kerk gaan.

Wees lief en zacht voor je vader en moeder, maar ook voor de andere mensen om je heen. Als je zelf lief bent voor anderen zullen anderen dat ook voor jou zijn.

Als je erg boos bent kun je erge dingen doen of zeggen. Probeer je woede te bedwingen, want je kan er veel door stuk maken.

Als we van iemand houden, en gaan trouwen, dan moeten we elkaar trouw blijven. En niet degene van wie we houden ongelukkig maken, door verliefd te worden op een ander.

Wij mogen niks afpakken of stelen van andere mensen, geen geld of andere dingen.

Wees eerlijk, lieg niet, en vertel geen slechte dingen over andere mensen.

Wees blij en gelukkig met wat je hebt, of wie je bent. Als je tevreden bent dan hoeft je ook niet jaloers te zijn op andere mensen en kinderen.


 
Het was allemaal zeer afwisselend.


 

Leren en werkjes

 

terug
 
 
opendeurdienst

Op zondag 12 november is er een
OpenDeurdienst in de kerk van Scharsterbrug.
De commissie organiseert een bijzondere bijeenkomst met Afrikaanse muziek van
Basile Maneke uit Leeuwarden. We beginnen om 9.30u met koffiedrinken in het Skarsterhonk. Aanvang optreden is 10.00 uur. Welkom! 


---------------------------------------

Op zondag 26 november is de gedachtenisdienst voor iedereen uit Scharsterbrug en Ouwsterhaule die dit jaar (van november tot november) overleden is.
In de dienst worden de namen genoemd van degene die ons ontvallen zijn. Er wordt een kaars voor hen aangestoken.
Er is ook gelegenheid voor ieder die dat wil om een kaarsje aan te steken ter nagedachtenis van een overledene.
Na de dienst is er voor de naasten van de overledenen gelegenheid om met elkaar nog koffie te drinken in het Skarsterhonk.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.