zondagsschool


Over de zondagsschool

In Ouwsterhaule is een zondagsschool. Daar zijn we erg blij mee. De kinderen komen op zondagochtend bij elkaar en laten soms bij feestdagen (zoals het kerstfeest en op Pasen) ook in de kerkdienst zien wat ze kunnen! Als je mee wilt doen: kom erbij!
(Kerst 2017)een deel van de jongste groep bij de kerstwandeling 2017 
 

 

Zit je op de basisschool?
Dan ben je op zondagochtend, ongeveer 1 keer in de twee weken om 9.30u welkom in De Hichte.
De zondagsschool duurt ongeveer een uur.
We luisteren naar een Bijbelverhaal, zingen en tekenen of knutselen.

Kijk voor de preciese data in de agenda of hieronder.

De kinderen worden na afloop van de zondagsschool in de hal van de Tjukemarzaal gebracht.

 
In verband met de voorbereidingen stellen we het op prijs wanneer je niet kunt komen dat we een berichtje krijgen:
dat kan op één van de onderstaande telefoonnummers;
 
Elina: 06-51667488
Piety: 06-46771973


Data zondagsschool:

De laatste data van het zondagsschool seizoen willen we ook alvast vermelden:
13 mei zondagsschool
16 mei zondagsschoolreisje naar de Naturij in Drachten
20 mei Pinksteren kerkdienst Scharsterbrug afscheid van de oudste kinderen

We hopen op een fijn seizoen waar we elkaar kunnen inspireren en kennis laten maken met oude bekende en nieuwe verhalen uit de bijbel
 
Hartelijke groet en tot ziens bij de zondagsschool!
Juf Piety en juf Elina.

 
Onderbouw groep 1 – 4 in de grote zaal, o.l.v. (juf) Elina
Middenbouw groep 5 – 6 in Tjukemarzaal o.l.v. (juf) Piety
Bovenbouw groep 7 – 8 achterste deel grote zaal o.l.v.  (juf) Piety
  
Terugblik

De zondagsschool is dit seizoen alweer ten einde gekomen. Als slotactiviteit hebben we ook dit jaar weer een reisje gemaakt met elkaar. We zijn naar De Naturij in Drachten geweest. Het zonnetje scheen en de kinderen hebben zich zowel binnen als buiten prima vermaakt. Ook konden de kinderen een bakje voer ophalen en mochten dit aan de dieren geven. Het ene kind verdeelde dit zorgvuldig over alle dieren en het andere kind goot het bakje in een keer leeg bij de geiten.

Na afloop hebben we nog een patatje en ijsje gegeten met elkaar. De kinderen wilden nog wel langer blijven, maar helaas was het tijd om te gaan. Het was weer een geslaagd uitje!

Pinksterdienst 20 mei
Traditiegetrouw nemen we met Pinksteren afscheid van de oudste kinderen van de zondagsschool. Dit jaar zijn dat Zsolt, Thomas, Marieke, Anna, Pieter en Sytse. Zo mochten in de dienst naar voren komen en werden kort even persoonlijk toegesproken en kregen een boekenlegger en een Bijbeltekst mee.
Bij een afscheid hoort ook een cadeau. Op de zondagsschool vertellen we veel verhalen uit de bijbel. Dit hebben we dan ook als geschenk meegegeven. We hopen dat deze bijbel hen zal inspireren en dat het net als een kompas de weg mag wijzen. Vanuit de gemeente waren een aantal mensen gevraagd dit cadeau te overhandigen aan de desbetreffende kinderen. Het was een heel mooi gebaar.

Naast het afscheid van de oudste kinderen was er ook het afscheid van onze zondagsschoolleidster Hanneke Vriend. Samen met Arnold en de kinderen verhuizen zij in de zomervakantie naar Workum. Hanneke is zo’n beetje vanaf het begin dat zij in Ouwsterhaule kwamen wonen, 8 jaar geleden, nauw betrokken geweest bij de zondagsschool. In die tijd was juf Gré leidster van de jongste groep en leidde Rimmer de Jong de oudste groep.
Gedurende de afgelopen jaren heeft zij de zondagsschool zien bloeien . Er komen al een aantal jaren rond de 25 kinderen. Wat best bijzonder is en waar we heel trots op zijn.

Hanneke haar inbreng is van grote waarde geweest. Ze heeft de kinderen de mooie en leerzame verhalen verteld uit de bijbel, er is volop gezongen, soms zelfs met gitaar erbij wat de kinderen altijd erg leuk vonden, ze zit boordevol knutsel ideeën en er werden spelletjes gespeelt. Het zijn veel dierbare herinneringen.
Hanneke heeft met veel liefde vele zaadjes geplant in onze gemeente. Twijfel nooit aan de kracht van een zaadje! In Gelaten 6 : 7 staat ; Wat een mens zaait, zal hij ook oogsten.
We willen Hanneke enorm bedanken voor alles wat ze heeft betekent voor de zondagsschool, we zullen haar zeker missen. Namens de zondagsschool hebben we haar een toepasselijk cadeau aangeboden namelijk een gieter met daarop de tekst; bedankt dat je ons hebt laten groeien. Van de zondagsschool kinderen kreeg ze allemaal zaadjes en bloembollen om straks in Workum te gaan planten.
Hartelijke groet van de zondagsschoolleiding

Wat we hebben nog meer gedaan?

2016-2017
We zijn het seizoen begonnen met de Actie Schoenmaatjes: het was een groot succes! Er zijn 34 versierde, gevulde dozen opgehaald. En twee verhuisdozen vol met bruikbare materialen die naar Edukans gaan om weer herverdeeld te worden.
 
De kinderen hebben de dozen meegenomen naar de gezinsdienst van 6 november in Scharsterbrug. Het thema van deze dienst was  ‘sint Maarten’. Een kind was de verteller en twee kinderen speelden sint Maarten en de zwever.

Tijdens de dienst mochten ze de dozen naar voren brengen. Zo hebben we net als sint Maarten een stukje van onze overvloed kunnen delen met minderbedeelden.
 
De zondagen die volgden hebben we geluisterd naar het verhaal van Jozef uit Genesis. Jozef in de put, verkocht als slaaf en naar Egypte geleid. Daar is hij onderkoning geworden, omdat hij door God de dromen van farao kon uitleggen. Uiteindelijk zijn de broers en vader Jacob naar Egypte gekomen om zich daar te vestigen. Prachtige verhalen die tot de verbeelding spreken en laten zien hoe God het leven van mensen leidt.

Omdat we met drie groepen draaien en drie leiding over houden zouden we het fijn vinden als iemand ons team komt versterken. Als je zin en tijd hebt om dit mooie werk te doen, meld je bij een van ons.


-----------------------------------------------------
2015-2016

En dan was er natuurlijk traditiegetrouw nog het zondagsschool uitje !!
Dit jaar was dat op 3 juni. Direct na schooltijd verzamelden we bij de familie Vriend in de tuin van de pastorie.
 
Van daaruit ging de jongste groep gaat naar Bakkeveen naar SAM’s pannenkoekerij met doolhofspeeltuin.
 
Na een zelfbelegde pannenkoek te hebben opgegeten, gingen we weer naar huis.

De oudste groep ging te kanovaren in Kalenberg.

Na een frietje aan het water (met gratis mugjes...) gingen we weer naar huis toe.

Zondagsschoolleiding Elina, Piety en Siska: heel hartelijk bedankt voor het afgelopen seizoen! En de ouders Trijnie, Jelly, Tea en Arnold bedankt voor de begeleiding bij dit leuke uitje! 


We hebben de afgelopen weken op de zondagsschool gesproken over de liefde van God voor ons en de liefde van ons voor elkaar, dat heeft alles met elkaar te maken. Die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

God bewijst door dik en dun dat Hij van jou houdt, zelfs als jij Hem wel eens vergeet of tegen Hem in gaat. Je bent Zijn vriend. Hij vraagt nu of jij ook van Hem wilt houden. En om andere mensen lief te hebben.

Met de oudste groep kinderen hebben we een lucifersdoosje beplakt en de tekst; Gods liefde is aanstekelijk, erop geschreven. Zo mogen we Zijn liefde doorgeven aan onze medemens. Als we dat doen , werkt dat aanstekelijk.

We hebben het met de kinderen ook gehad over de tien geboden. Lang geleden heeft God aan Mozes op een berg 10 belangrijke zinnen gegeven. Deze zinnen heten de 10 geboden, er staat in wat God van ons wil. Als iedereen precies zou doen wat in deze 10 zinnen staat dan was er vrede op aarde. Hieronder staan de zinnen opgeschreven, lees ze maar eens na!

De 10 goede zinnen van God
Je bent een kind van God, hou het meest van Hem. God houdt ook heel veel van jou, en wil je Vader zijn. Probeer te doen wat Hij van je vraagt.

Er zijn veel leuke dingen in ons leven: Bijvoorbeeld vakanties, t.v. computers, muziek, sport. Ook moeten we naar school, en grote mensen moeten naar het werk. Als we er maar aan denken dat God op de eerste plaats komt. Niks mag God in de weg staan.

Wanneer je de naam van God gebruikt, dan mag dat niet zomaar, of als vloek. Gebruik de naam van God met eerbied.

We hebben het altijd zo druk overal mee.1 dag in de week doen we het rustig aan, de zondag. We maken van de zondag een fijne dag, waarin we leuke dingen doen, en ook naar de kerk gaan.

Wees lief en zacht voor je vader en moeder, maar ook voor de andere mensen om je heen. Als je zelf lief bent voor anderen zullen anderen dat ook voor jou zijn.

Als je erg boos bent kun je erge dingen doen of zeggen. Probeer je woede te bedwingen, want je kan er veel door stuk maken.

Als we van iemand houden, en gaan trouwen, dan moeten we elkaar trouw blijven. En niet degene van wie we houden ongelukkig maken, door verliefd te worden op een ander.

Wij mogen niks afpakken of stelen van andere mensen, geen geld of andere dingen.

Wees eerlijk, lieg niet, en vertel geen slechte dingen over andere mensen.

Wees blij en gelukkig met wat je hebt, of wie je bent. Als je tevreden bent dan hoeft je ook niet jaloers te zijn op andere mensen en kinderen.


 
Het was allemaal zeer afwisselend.


 

Leren en werkjes

 
terug