Gemeentenieuws juli-augustus-september 2019 Gemeentenieuws juli-augustus-september 2019
Vooruitblik
Ondanks de zomervakantie gaan de kerkdiensten in onze gemeente gewoon door!
In de zomer zien we regelmatig dhr. Warnar en mevrouw Stork bij ons langskomen en ook onze inmiddels vertrouwde pastoraat predikant ds. Wiebenga.
Ook zal student De Jager voorgaan in onze gemeente; we zijn benieuwd! 1 september is er om 10.30u. een tentsamenkomst in Ouwsterhaule.

De afgelopen weken waren er veel bijzondere diensten in onze gemeente. Hemelvaartsdag zouden we een bijzondere dienst meemaken in de pastorietuin maar door de weersomstandigheden werd dit een bijzondere dienst in de kerk. De muziek door de dames Oenema en Jonkman, trompet en accordeon, was geweldig mooi en ook de overdenking door ds. Wiebenga was erg mooi.

De tentdienst in Scharsterbrug werd een fraaie dienst met medewerking van de band ‘New Creation’ de voorganger was ds. Vriend. Altijd fijn om hem weer te mogen begroeten!

De Pinksterdienst in Ouwsterhaule was eveneens zeer bijzonder te noemen. De zondagsschool nam afscheid van drie leerlingen en dhr. Warnar had er een mooie dienst van gemaakt. Pinksteren is een bijzondere gebeurtenis en het was goed om deze dienst met elkaar te vieren in verbondenheid.

Op 16 juni ging ds. Smilde voor het eerst voor in onze gemeente. Dit was een mooie dienst en dat werd van beide kanten zo ervaren.
23 juni mochten we da. Riemersma begroeten. Zij gaf een heel bevlogen preek die iedereen ten zeerste bemoedigde; de preek in combinatie met het sublieme orgelspel door dhr. Kraak maakte dit tot een dienst welke we lange tijd zullen onthouden.
30 juni ging ds. Mook bij ons voor in Scharsterbrug. Hij vertelde ons over de profeet Elia en over ‘roeping’ ook de hedendaagse roeping tot ambtsdragers. Mooi dat we ons nog steeds geroepen mogen weten en dat we in alle vrijheid hier gehoor aan mogen geven. God werkt nog altijd door in zijn koninkrijk en wij mogen dit werk bewonderen en aanschouwen en ons geroepen en geborgen weten.
Zondag 7 juli zagen we een bekende dominee op onze preekstoel in Ouwsterhaule. Fijn dat we ds. Arjan Oosterwijk weer eens mochten begroeten in onze gemeente.
In deze dienst stond Job centraal. Job, een rechtvaardig man die zoveel ellende krijgt te verwerken maar Job bleef trouw aan God. Iedereen krijgt in zijn leven wel ellende te verwerken maar zoveel als Job? Mooie uitleg van ds. Oosterwijk.
We zijn blij dat hij het avondmaal ook bij ons wilde bedienen en mooi de combinatie Job met het Heilig Avondmaal. Arjan bedankt!