PKN
Protestantse gemeente te Ouwsterhaule - Scharsterbrug
 
Overdenking december 2019-januari 2020 Overdenking december 2019-januari 2020
Na de laatste zondag van het kerkelijk jaar, de weken voor Kerst is het Advent. We zijn deze weken vaak zo druk met Sinterklaas enz., kadootjes, uitjes enz. Maar Advent is juist bedoeld een tijd van inkeer, stilte en ernst te zijn. Dat staat bijna haaks op de tijdsgeest van deze weken. En toch….voordat we uitbundig het Kerstfeest vieren (inclusief kleurige kerstballen en een kerstdiner) is het goed om je in stilte te bezinnen op het komen van Christus.
lees meer »
 
Overdenking juli-augustus-september 2019 Overdenking juli-augustus-september 2019
lees meer »
 
overdenkingen overdenkingen
Overdenking

Wie het nieuws met enige regelmaat volgt zal het niet ontgaan; overal in de wereld is er sprake van hoge druk.
Op de financiële markten, bij presentaties van bedrijfsresultaten, bij moeizame onderhandelingen en deze vormen van druk leiden soms tot erbarmelijke (werk)omstandigheden.
lees meer »
 
Laatste overdenking van ds. Vriend Laatste overdenking van ds. Vriend
Overdenking: Beter een goede buur…

Dat wordt vast vreemd als ik straks ons naambordje bij de voordeur van de muur afschroef. “welkom op J. Veldstraweg 43, Vriend”. We hebben hier bijna 8 jaar gewoond met veel plezier. Een kindje geboren, allemaal mensen mogen leren kennen, van alles meegemaakt… Daar krijg ik wel een beetje nostalgische gevoelens bij. Zo’n naambordje kan ik niet meer gebruiken.
lees meer »
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.