overdenkingen overdenkingen
Soms zijn er vanuit bedrijven positieve cijfers te melden maar veelal komt er meteen een waarschuwing bij… de cijfers zijn goed maar… de resultaten staan wel onder druk. De recessie is voorbij maar een volgende kan zich razendsnel aandienen….
Nu zijn wij mensen best wel flexibel en hebben we soms ook wel een beetje druk nodig om tot prestaties te komen maar de druk door werkgevers, aandelen en allerlei cijfers is soms zo ongekend hoog dat we er alleen maar terneergeslagen van worden.
Misschien zelfs moedeloos want alhoewel je wel in alles je best kunt doen je kan lang niet altijd eigenhandig negatieve resultaten omzetten naar positieve resultaten.
Het kan ontzettend frustrerend zijn wanneer je beseft dat je iets niet kunt ombuigen. De eisen welke de wereld aan ons stelt beginnen tegenwoordig al zodra je geboren bent.
Je moet het liefst wel meteen voldoen aan scorelijstjes, je ontwikkelingen moeten wel een beetje in de lijn der verwachting zijn en als je eenmaal naar school gaat moet je wel een beetje in de groep passen. Wat als je dat nu ogenschijnlijk wel doet maar vanbinnen helemaal niet?
De druk van sociale media is enorm. Als een foto niet perfect is dan is het zo gepiept om er een filtertje overheen te zetten waardoor het wel perfect lijkt. Niemand schijnt zich eraan te storen dat dat een soort van ‘fake beeld’ geeft, we ‘liken’ er op los!
Want ja, een plaatje van hoe het écht is zitten de meeste mensen niet op te wachten; niet om het te plaatsen maar ook niet om het te bekijken. We willen graag voldoen aan wat de zij in de wereld van ons verwachten.
Maar wie zijn ‘zij’ eigenlijk? Wie zijn degenen voor wie wij alles perfect willen laten lijken. Waarom willen we dat? Is het dat we bang zijn voor afwijzing? Voor buiten de boot vallen? Waarom willen we erge plaatjes nog erger maken en mooie plaatjes nog mooier?
Wat voor invloed willen we hierdoor uitoefenen en welke invloed willen de plaatsers van de plaatjes op ons uitoefenen?
Door wie of wat laten we ons beïnvloeden?
Misschien is de aanstaande 40dagentijd een moment om hier even bij stil te staan. Geen druk. Alleen maar verwondering over Zijn liefde voor ons, en die liefde staat niet onder druk, die liefde die is er. Altijd.
Jezus heeft voor ons de weg gebaand, verlost van alle druk van deze wereld. Bij Hem mogen we komen met al onze werkelijke plaatjes. We hoeven ons niet anders voor te doen en we hoeven niets te verzwijgen want Hij kent ons door en door en nog steeds heeft Hij ons lief. Geen filter nodig, geen bewerking alleen de meest pure versie van jezelf.
Je bent kostbaar en geliefd. Gewild en gekend door Hem.